Przepisy na dania z Panierki w stylu Kentucky

Dziś pokażemy Wam kilka dań, które możecie przyrządzić za pomocą naszej Panierki w stylu Kentucky ?

Na początek kilka ważnych słów o samej Panierce :

  • Łatwa w przygotowaniu – nie potrzebujesz dużo czasu aby przyrządzić wyśmienite danie, które przyciągnie wyglądem i zapachem.
  • Neutralny smak sprawia, że możesz opanierować dowolne produkty oraz komponować niepowtarzalne dania z mięsa, nabiału, warzyw, ryb czy owoców morza.

Co ciekawe sam smażony kurczak w cieście ( panierce) tak naprawdę pochodzi ze Szkocji, to Szkoci pierwsi usmażyli kurczaka w głębokim tłuszczu, nie dodając przypraw.  W Ameryce południowej pochodzenie smażonego kurczaka nawiązuje do precedensów Szkockich i kuchni zachodniej Afryki, dzięki przyprawom afrykańscy niewolnicy przenieśli tą potrawę na wyższy poziom smaków. Do dziś ostro przyprawiony kurczak w cieście cieszy się wielką popularnością jednak nie samym kurczakiem człowiek żyje? Jak już wiecie idealnie sprawdza się kurczak, ale czy tylko?

Kilka przepisów na zastosowanie Panierki w stylu Kentucky ???????

 

  •  Kawałki cebuli w panierce w stylu Kentucky -jako przekąska z różnymi dipami.

Przepis:

Obieramy cebule, następnie kroimy na 4 części , każdy płatek moczymy najpierw w mokrej panierce, następnie suchej panierce wg instrukcji ?    https://aleolej.pl/panierka-w-stylu-kentucky/

Smażymy około 3-4 minuty w głębokim oleju w temp. 180st. Celsjusza. Można podawać z dipami np. czosnkowym albo pomidorowym.

 

  • Filet z dorsza w panierce w stylu Kentucky z frytkami z sosem czosnkowym.

Przepis:

Filet z ryby osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki około 5-6cm, następnie przyprawić wedle uznania(my doprawiamy solą, pieprzem i cytryną?).  Tak przygotowane kawałki ryby kolejno panierujemy w mokrej panierce i następnie w suchej panierce . Wg instrukcji ?     https://aleolej.pl/panierka-w-stylu-kentucky/Smażymy na głębokim oleju około 7-8 minut do uzyskania złocistego koloru, w temperaturze 180st. Celsjusza. Nasza propozycja podania z frytkami i dipem „tzatzyki”, jednak dodatki możecie skomponować sami.

 

  • Pieczarki w panierce w stylu Kentucky

Przepis:

Pieczarki myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem, następnie panierujemy w mokrej panierce potem w suchej panierce. Wg instrukcji ?     https://aleolej.pl/panierka-w-stylu-kentucky/

Smażymy na głębokim oleju około 4-5 minut w temp. 180st. Celsjusza.

Można podawać z mixem sałat ?

 

Panierkę w stylu Kentucky możecie kupić tutaj ?  https://aleolej.pl/produkt/panierka-w-stylu-kentucky/

Mam nadzieję, że wypróbujecie nasze przepisy, możecie pochwalić się swoimi daniami na naszym Fb ?     https://www.facebook.com/panierkakentucky/