Żywy zakwas chlebowy z mąki pradawnej 2AB -150g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Aktywny zakwas chlebowy z mąki pradawnej 2AB
Aktywny zakwas do wypieku domowego chleba. Wystarczy dodać mąkę, sól oraz wodę, by cieszyć się zdrowym i świeżym pieczywem. Oczywiście po upieczeniu!
Nie zawiera dodatkowych enzymów, konserwantów, antyzbrylaczy czy barwników. Jest w 100% naturalny.
Ponad to nasz zakwas jest z mąki o niskiej zawartości FODMAP, dzięki czemu jest lepiej przyswajalny dla jelit. Jest to bardzo istotne dla osób borykających się z chorobami układu pokarmowego.
Jak tylko zakwas trafi w Twoje ręce przełóż go do większego słoika i dokarm 200 g mąki ( najlepiej takiej z której będziesz piec chleb) oraz 200 ml wody. Odstaw na dobę w temperaturze pokojowej. Na następny dzień możesz już piec domowy, pyszny chleb.
Skład : mąka pradawna 2ab, woda
UWAGA! Ze względu na to, że produkt "żyje" może wykipieć ze słoika. Takie sytuacje zdarzają się rzadko, jednak mogą mieć miejsce. Słoik jest odpowiednio zabezpieczony przed zabrudzeniem reszty produktów.
Kraj pochodzenia: Polska
Uwaga! Kraj pochodzenia surowca może się różnić w zależności od dostępności na rynku- szczegółowa informacja znajduje się na etykiecie produktu!
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego, w temperaturze poniżej 25ºC.
Data minimalnej trwałości jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Szczegóły znajdują się na etykiecie.
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy, soję, seler, gorczycę, sezam, mleko, jaja, dwutlenek siarki i pochodne w/w wymienionych.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g: | |
Wartość energetyczna: | 729 kJ / 175 kcal |
Tłuszcz: | 1 g |
w tym: | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe jednonasycone | 0 g |
Węglowodany: | 33,95 g |
w tym cukry: | 0,3 g |
Błonnik: | 0 g |
Białko: | 6,05 g |
Sól: | 0,036 g |