Mąka z pradawnej pszenicy 2ab
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Pszenica 2ab jest uprawiana w wybranych regionach Europy w sposób tradycyjny. Jest odseparowana od innych gruntów uprawnych.
Mąka 2ab zawiera wyłącznie pradawny gluten A i B (jest bez glutenu D) oraz mniej FODMAP w porównaniu do tradycyjnej pszenicy chlebowej i orkiszu. Poddawana jest naturalnej fermentacji, w celu uzyskania niskich zawartości FODMAP.
Skład: 100% mąka 2ab
Właściwości:
* mniejsza zawartość FODMAP
* zawiera karotenoidy – prowitaminę A, selen
Zastosowanie:
* idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków
Kraj pochodzenia: Niemcy
Uwaga! Kraj pochodzenia surowca może różnić się w zależności od dostępności na rynku- szczegółowa informacja znajduje się na etykiecie produktu!
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego, w temperaturze poniżej 25 °C.
Data minimalnej trwałości jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Szczegóły znajdują się na etykiecie produktu.
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy, soję, seler, gorczycę, sezam, mleko, jaja, dwutlenek siarki i pochodne w/w wymienionych.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g: | |
Wartość energetyczna: | 1458 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz: | 2 g |
w tym: | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe jednonasycone | 0 g |
Węglowodany: | 67,9 g |
w tym cukry: | 0,6 g |
Błonnik: | 0 g |
Białko: | 12,2 g |
Sól: | 0,072 g |