Mąka orkiszowa pełnoziarnista – typ 2000
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 2000 to bez wątpienia jedna z najzdrowszych mąk. Powstaje z pełnego przemiału ziarna orkiszu. Charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkawym smakiem. Ceniona głównie za bogactwo składników mineralnych, kwasów nienasyconych i witamin. Dzięki dużej ilości węglowodanów złożonych na długo zapewnia uczucie sytości.
Ciemna mąka orkiszowa w kuchni
Jej aromat choć wyczuwalny, nie jest zbyt intensywny, dzięki czemu nie narzuca swojego smaku i otwiera niemal nieograniczone możliwości. Mąka orkiszowa pełnoziarnista znajdzie swoje zastosowanie wszędzie tam, gdzie mąka pszenna. To jej zdrowsza, bardziej wartościowa alternatywa. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków. Na jej bazie przygotujesz pyszne bułeczki, chleb, ciasta czy naleśniki.
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego, w temperaturze poniżej 25 °C.
Data minimalnej trwałości jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Szczegóły znajdują się na etykiecie produktu.
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy, soję, seler, gorczycę, sezam, mleko, jaja, dwutlenek siarki i pochodne w/w wymienionych.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g: | |
Wartość energetyczna: | 1428 kJ / 338 kcal |
Tłuszcz: | 2,7 g |
w tym: | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe jednonasycone | 0 g |
Węglowodany: | 62 g |
w tym cukry: | 1 g |
Błonnik: | 0 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,02 g |