Mąka lniana odtłuszczona
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Jak stosować mąkę lnianą?
Mąka lniana po zalaniu gorącą wodą zyskuje konsystencję gęstej zawiesiny. Można ją stosować na różne sposoby. Jednym z nich jest sporządzanie naparu w proporcji 1 łyżeczka mąki lnianej na ¾ szklanki ciepłej wody. Inną metodą jest wprowadzenie jej do swojej codziennej diety jako dodatek do musli, deserów, sałatek czy innych potraw. Ponadto, może stanowić składnik pieczywa, wyrobów cukierniczych, panierki.
UWAGA! Śluz zwarty w lnie zobojętnia sok żołądkowy i może mieć wpływ na wchłanianie innych leków. Dlatego zalecany jest co najmniej godzinny odstęp między stosowaniem lnu i innych leków.
Kraj produkcji: Polska
Uwaga! Kraj pochodzenia surowca może różnić się w zależności od dostępności na rynku- szczegółowa informacja znajduje się na etykiecie produktu!
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego, w temperaturze poniżej 25 °C.
Data minimalnej trwałości jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Szczegóły znajdują się na etykiecie produktu.
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy, soję, seler, gorczycę, sezam, mleko, jaja, dwutlenek siarki i pochodne w/w wymienionych.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g: | |
Wartość energetyczna: | 1380 kj/ 322 kcal |
Tłuszcz: | 10 g |
w tym: | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe jednonasycone | 0 g |
Węglowodany: | 7 g |
w tym cukry: | 3 g |
Błonnik: | 0 g |
Białko: | 30 g |
Sól: | 0 g |